Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ιερά Μονή Παναγίας Μαρκυμάλλη - Παραλία Λιμνιώνα - Παραλία Νέας Αρτάκης

Η Ιερή Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, βρίσκεται 7 χλμ από τα Ψαχνά Ευβοίας και 20 χλμ από τη Χαλκίδα, κοντά στον οικισμό της Μακρυμάλλης, σε υψόμετρο 290 μέτρων. Η Μονή πανηγυρίζει  στις 23 Αυγούστου στην Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου καθώς και στη μνήμη του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, στις 7 Φεβρουαρίου. Η επικρατέστερη και πιο δημοφιλής εκδοχή για την ονομασία της Μονής, είναι από δύο αδέλφια με μακριά μαλλιά τσοπάνηδες της περιοχής που κάθε βράδυ έβλεπαν ένα υπέρλαμπρο φως πίσω από ένα βράχο, όπου βρήκαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Στην συνέχεια έγιναν μοναχοί, και έχτισαν την μονή γύρω στον 12ο αιώνα.
Η παραλία Λιμνιώνας στη Κεντρική  Εύβοια, βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ από τη Χαλκίδα και είναι μια δημοφιλής παραλία με λευκά βότσαλα και χοντρή άμμο που χωρίζεται σε δύο τμήματα  από ένα μεγάλο βράχο. Το αριστερό τμήμα της παραλίας  προσελκύει πολλούς κατασκηνωτές και υπάρχει σε αυτό μεγάλη σπηλιά, ενώ στο δεξί τμήμα υπάρχουν ταβέρνες.
Η παραλία της Νέας Αρτάκης είναι μια παραλία γεμάτη καφετέριες, ουζερί, ταβέρνες. Ενδείκνυται για απογευματινή βόλτα στο πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, θαυμάζοντας τον μύλο και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

















Άγιος Νικόλαος στη παραλία Νέας Αρτάκης:











Τέλος και τω Θεώ δόξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου