Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πάρος

Η Πάρος είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες επιλογές για διακοπές. Οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν είτε  ήρεμες, οικογενειακές διακοπές είτε διακοπές με έντονη νυχτερινή ζωή και ατέλειωτη διασκέδαση. Διακοπές στην Πάρο άλλωστε, σημαίνει ποικιλία επιλογών στην καρδιά του Αιγαίου, σε ένα πραγματικά μαγικό νησί. Η Παροικιά αποτελεί την πρωτεύουσα της Πάρου και προσφέρεται για ανέμελες βόλτες στα σοκάκια της. 
Δαντελωτές ατέλειωτες παραλίες για όλα τα γούστα, κοσμοπολίτικες νησιώτικες πολιτείες, όπου άλλοτε λυσσομανούσαν οι πειρατές, ορεινοί γραφικοί οικισμοί, αρχαίοι ναοί και ενετικά κάστρα, που μαζί με τις δεκάδες, διάσπαρτες στην επικράτεια της, κατάλευκες παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές μαρτυρούν, την πλέον των 4.000 ετών, ιστορία, που κουβαλάει η Πάρος στα μαρμαρένια σωθικά της.
Κρατάμε στο μυαλό μας τις μυρωδιές της, τα ηλιοβασιλέματα της, την αλμύρα των καταγάλανων, διάφανων νερών της, την αντανάκλαση του λαμπρού αιγαιοπελαγίτικου ήλιου της στις επιφάνειες των κατάλευκων σπιτιών της.
Σ’ αυτό το υπέροχο Κυκλαδίτικο νησί, θα βρείτε πολλά οινοποιεία και αρκετά οινοπνευματοποιεία, τα οποία παρασκευάζουν τα γευστικά κρασιά του νησιού. Ιδιαίτερα ξακουστά, όμως, είναι και τα μάρμαρα της Πάρου, που φημίζονται για το κατάλευκο χρώμα τους και για το μεγάλο βάθος, στο οποίο φτάνει το φως. Εκπληκτικά μέρη για επίσκεψη, εκτός από τα γνωστά αξιοθέατα του νησιού, είναι το χωριό Λεύκες στο κέντρο της Πάρου, ο Δρυός, όπου υπάρχει πλούσια βλάστηση και ωραία θάλασσα με αμμουδιά και οι Άγιοι Πάντες, το εκκλησάκι που είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Και φυσικά δε θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε το «πετράδι» της Πάρου: την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή.



Κολυμπήθρες:



Μόλος:


 Λεύκες:






























Μόλος:


Πούντα:




Η θέα από τον Άγιο Αντώνιο:





Άγιος Αντώνιος:



 

Η ανάβαση προς τον Άγιο Αντώνιο:

 
Γλυφάδα:



Άγιος Νικόλαος:



Μαρπισσα:





Μόλος:



Κολυμπήθρες:


Πούντα:


Νάουσα:







 


Τέλος και τω Θεώ δόξα.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το site βελτιώνεται συνέχεια, αλλάζει... ADSL speed tests, Online Radio, Εορτολόγια, Δημοφιλείς αναρτήσεις, Ρολόγια διαφόρων τύπων, mouse pointers ... Κάτι παραμένει σταθερό... Πολύ καλές φωτογραφίες.

    Υ.Γ. Προσπαθώντας να βρω πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες της Πάρου ανακάλυψα και το "Right Click Disabled"

    ΑπάντησηΔιαγραφή