Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πρωτομαγιά στο Φάρο "Κακή Κεφαλή" και μπάνιο στη παραλία της Δάφνης


Την πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Φάρο "Κακή Κεφαλή" (Χαλκίδα) και στην συνέχεια έγινε το πρώτο μπάνιο της χρονιάς στα κρύα νερά στην παραλία της Δάφνης.

Στη βόρεια άκρη της Χαλκίδας, βόρεια του μικρού όρμου Κουρέντι, υπάρχει η χερσόνησος της Κακοκεφαλής ή Φανάρι, στην οποία είναι εγκατεστημένος ο ομώνυμος φάρος. Ο φάρος κατασκευάστηκε το 1886, το ύψος του πύργου του είναι 12 μέτρα, το εστιακό του ύψος είναι 21 μέτρα και εκπέμπει δύο κόκκινες αναλαμπές ανά 18 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για ένα παλιό, λεπτό, τετράγωνο, με αρμολογημένη πέτρα κτίριο - κάστρο που διαθέτει τέσσερα μικρά δωμάτια. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας εκεί ήταν στημένες οι αγχόνες που κρεμούσαν τους Χριστιανούς. Κατά τη διάνοιξη οχυρωματικών τάφρων από τους Γερμανούς κατά την κατοχή, βρέθηκαν λείψανα που ανήκουν στην εποχή του Χαλκού, καθώς και λίγα νεολιθικά λείψανα. Βρέθηκαν ακόμη Ελληνιστικοί και Κλασικοί τάφοι. Πιστεύεται ότι εκεί ήταν τα αρχαία χωνευτήρια μετάλλων από τα οποία έβγαινε ο χαλκός και το σίδερο. Ο φάρος της Κακής Κεφαλής είναι από τους ελάχιστους (6) επανδρωμένους φάρους του ελληνικού Φαρικού Δικτύου.  

Η Δάφνη είναι ένας παραθαλάσσιος γραφικός οικισμός, στην σκιά του όρους Καντήλι, στον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, επίνειο της Νεροτριβιάς (βρίσκεται λίγο μετά το χωριό Πολιτικά). Η παραλία της Δάφνης είναι μια πανέμορφη παραλία με λεπτό βότσαλο και με κρυστάλλινα νερά. Στην παραλία καταλήγουν νερά από τις πολλές πηγές και τα ρυάκια που κατεβαίνουν από το βουνό Καντήλι. που βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Στην παραλία της Δάφνης υπάρχει ταβέρνα/εστιατόριο, και καφετέρια.  

Κατά την πρόσβαση στο Φάρο υπάρχει παρκάκι με παιδική χαρά, ιδανικό για περπάτημα:




Το οποίο έχει ωραία περιμετρική θέα:



Ο Φάρος:











Η θέα από τον Φάρο:








Η παραλία της Δάφνης:






Τα νερά από το όρος Καντήλι ρέουν στη θάλασσα:



Η καφετέρια και η θέα από την ταβέρνα:



Ηλιοβασίλεμα στο Φάρο με το φεγγάρι γεμάτο..:






Και μια βουτιά..:


Τέλος και τω Θεώ δόξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου