Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ελατοχώρι Πιερίας

Το Ελατοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό της Πιερίας, που περιβάλλεται από έλατα οξιές, και βελανιδιές. Στην πραγματικότητα, μόλις φτάσουμε στο Ελατοχώρι θα διακρίνουμε δύο διαφορετικά χωριά: αριστερά βρίσκεται το Παλιό Ελατοχώρι (που πολύ παλαιότερα ονομαζόταν Σκουτέρνα ονομασία που αποδίδεται στα σκουτιά, δηλαδή τα υφάσματα) και δεξιά το (νέο) Ελατοχώρι. Η μεταξύ τους απόσταση είναι περίπου 2 χλμ. και το υψόμετρο στο χωριό είναι περίπου 850 μ.

Στα 4 χλμ. από το Ελατοχώρι, στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται ο μικρός καταρράκτης "Ρέμα Σωτήρη". Η εικόνα που σχηματίζει ο πανέμορφος αυτός καταρράκτης με τη γύρω βλάστηση είναι μοναδικής ομορφιάς. Το θέμα αυτό είναι το πρώτο κομμάτι του φωτογραφικού υλικού.













Στα 2 χλμ από το Ελατοχώρι στο δρόμο προς τη Ρητίνη βρίσκεται το… χωριό των Ινδιάνων! Πρόκειται για το μοναδικό μέχρι στιγμής ινδιάνικο χωριό στην Ελλάδα. . Ο επισκέπτης μπορεί να επιδοθεί στην ιππασία, την τοξοβολία κλπ. Λειτουργεί παιδότοπος, παιδική χαρά, καφέ και ταβέρνα - ψησταριά. Υπάρχουν ακόμη και ινδιάνικες σκηνές, όπου μπορούμε και να διανυκτερεύσουμε! Το θέμα αυτό είναι το δεύτερο κομμάτι του φωτογραφικού υλικού.
















Τέλος και τω Θεώ δόξα.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφος προορισμός..Όμως Χθες πήγα στο Παλιό Σχολειό(ταβέρνα στο Παλιό Ελατοχώρι, από τις καλύτερες υποτίθεται....) και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ...Ο χώρος ειναι πολύ ζεστός και ο κύριος που είναι υπεύθυνος για τη σειρά προτεραιότητας πραγματικά πολύ ευγενικός. Σε αντίθεση με την ιδιοκτήτρια η οποία προφανώς την "έχει δει κάπως" αφού παρά την 45λεπτη αναμονή ώσπου να καθήσουμε σε τραπέζι και ενω παραγγείλαμε ποικιλία κρεάτων (από ότι είχε μείνει φυσικά) είπαμε να πάρουμε ακόμη ένα μπιφτέκι αγριογούρουνο το οποίο ήταν πεντανόστιμο και καλοψημμένο, ζουμερό. Όταν λοιπόν μας έφεραν ακόμη ένα τεμάχιο το έκοψα στη μέση και ο κιμάς ήταν ωμός!! για να μην μπω στη διαδικασία να το στείλω πίσω είπα μήπως είναι μόνο σε κάποιο σημείο και το αφαίρεσα με το μαχαίρι όμως κοιτώντας το άλλο μισό είδα πως δεν είχε ψηθεί καθόλου. Ετσι κάλεσα το σερβιτόρο και ευγενικά του το είπα. Όμως προφανώς η ιδιοκτήτρια θίχτηκε και μου επεστράφει ένα πιάτο ντροπής!!! μετάνιωσα που δεν το έβγαλα φωτογραφία να το δείτε όλοι σας!! μου είχαν φέρει το ίδιο μπιφτέκι έτσι με τα κομμάτάκια που τα πέταξαν σε τηγάνι(?) για να τα ψήσουν ακόμη και στο ίδιο πιάτο οπου είχαν αφήσει και τον ωμό κιμά από το πρώτο κομμάτι που είχα κόψει και τον είχα αφαιρέσει..!! Η παρέα δεν ήθελε να συνεχιστεί η ιστορία οπότε το αφήσαμε το θέμα. Όμως στο λογαριασμό μας το χρέωσαν κανονικά σαν μερίδα (11 ευρώ)..Φυσικά πήγα στον υπεύθυνο που είναι πολύ ευγενικός και κατευθείαν γύρισε στη μάρκα(την ιδιοκτήτρια...) και της είπε να αφαιρέσει το μπιφτέκι. Το έκανε, όμως όταν μας έφερε η ίδια τα ρέστα μου είπε με υφάκι ειρωνικό πως το κρέας του αγριογούρουνου είναι κόκκινο και πως δεν ήταν άψητο. Της είπα πως το πρώτο που μας φέρατε δεν ήταν κόκκινο και στο δεύτερο ο κιμάς ήταν ωμός. Όμως πριν προλάβω να ολοκληρώσω την πρότασή μου είχε φύγει. Δεν έχω λόγια για όλη αυτή τη συμπεριφορά, μόνο οτι είναι ντροπή να επιστρέφεις σε πελάτη ένα τέτοιο πιάτο και οτι είναι απαράδεκτο να θέλεις να του την πεις και απο πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή