Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Οίτη Epic 2014

Χθες Κυριακή 11/5, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Οίτη Epic 2014 με εκκίνηση τη Παύλιανη. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά έδωσα το παρόν σε αυτόν το ωραίο και δύσκολο αγώνα. Έκανα την μικρή διαδρομή (35 χιλιομέτρων) και παρόλα αυτά μου φάνηκε μεγάλη (πρώτος αγώνας για εμένα φέτος) γιατί από προπόνηση και χιλιόμετρα δεν έχει γίνει δουλειά φέτος...
Όσον αφορά την διαδρομή και την διοργάνωση (σταθερή αξία η σχεδίαση με ένα μικρό νέο κομάτι) μόνο καλά λόγια μπορούν να ειπωθούν. Ευχαριστηθήκαμε, ανοιξιάτικα τοπία και μυρωδιές, κελαϊδίσματα πουλιών, μονοπάτια και θέα μέχρι τη χιονισμένη Γκιώνα, τον Παρνασσό και τη Λαμία. Η διοργάνωση άρτια, πολλοί εθελοντές σε πολλά σημεία της διαδρομής, πάρα πολύ καλή σηματοδότηση (δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί κανείς), σωστή υδροδοσία, δύο ωραία γεφυράκια και πολλά χαμόγελα από όλους. Μπράβο σε όλους όσους προσέφεραν για να ευχαριστηθούμε εμείς.
Μόνο μελανό σημείο είναι τα σκουπίδια που πέταξαν πίσω οι γρήγοροι αγωνιζόμενοι που δεν είχαν χρόνο να βάλουν ξανά στην τσέπη τους τα άδεια τζελάκια ή τα άδεια μπουκαλάκια νερού. Φαντάζομαι με ένα χτένισμα για καθάρισμα της διαδρομής από τα άτομα της διοργάνωσης, θα φέρουν το βουνό στην προηγούμενη κατάσταση του.

Αρχείο διαδρομής

Η εκκίνηση δόθηκε από την πλατεία της Άνω Παύλιανης. Κόσμος πολύς. Πρέπει να αγωνίστηκαν περίπου 300 άτομα.

Η διαδρομή:


Λευκό ανοιξιάτικο χαλί:


Η χιονισμένη Γκιώνα:


Τα μονοπάτια:

Κάποιες ακόμα φωτογραφίες της διαδρομής:

Τα δύο γεφυράκια:Τέλος και τω Θεώ δόξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου