Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Άσπρα σπίτια Βοιωτίας.

Πρόσφατη ποδηλατική βόλτα στην Βοιωτία με εκκίνηση τον οικισμό «Άσπρα Σπίτια» ή αλλιώς την παραλία του Διστόμου. Για αρχή επισκεφθήκαμε τον οικισμό της Αντίκυρας και ανεβήκαμε στο ύψωμα με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, για το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γεμάτο από αγιογραφίες αγίων που δεν συναντούνται συχνά. Στη συνέχεια, αφού περάσαμε από τις παραλίες Ποταμοί και Βάλτος, ξεκίνησε η ανάβαση στα υψώματα «Ρακολίθαρο», «Κουρμούτσι» και «Σκοτωμένοι», ανάμεσα στις πολλές ανεμογεννήτριες, ψάχνοντας συνέχεια τους παλαιούς δασικούς μέσα στο νέο δίκτυο που έχει φτιαχτεί για τις ανεμογεννήτριες. Μετά από μια μικρή παράκαμψη για να δούμε την παραλία Συκιά από ψηλά, ξεκίνησε η κατάβαση μέσω των οικισμών Μακριά Μαλλιά, Άγιο Νικόλαο και Άγιο Ανδρέα. Για να κλείσει ο κύκλος ακολουθήθηκαν χωματόδρομοι δίπλα στη θάλασσα περνώντας από τους οικισμούς: Πρόσακο, Βάλτο, Ποταμοί και Αντίκυρα. 

Το αρχείο της διαδρομής 

Η χερσόνησος με το ύψωμα "Κεφαλή" δίπλα από την Αντίκυρα:

Αντίκυρα:Ο Προφήτης Ηλίας στο ύψωμα "Σωρός" πάνω από την Αντίκυρα:
Κάτω η Αντίκυρα και στο βάθος τα Άσπρα σπίτια:

Όρμος Στενό, παραλία Βάλτος:

Μπροστά: όρμος Στενό με την παραλία Βάλτος, πιο πίσω: όρμος Βολικός με την παραλία Ποταμοί, πιο πίσω: όρμος Αγίου Ισιδώρου με την παραλία Αγίου Ισιδώρου και πίσω από τη χερσόνησο "Κεφαλή": ο όρμος Αντίκυρας.

Όρμος Συκιά, παραλία Συκιά:Οικισμός Άγιος Νικόλαος:Όρμος Αγίου Ανδρέα, παραλία Άγιος Ανδρέας:Όρμος Βερεσές, παραλία Πρόσακος:

Όρμος Βερεσές:

Όρμος Στενό, παραλία Βάλτος:

Όρμος Βολικός, παραλία Ποταμοί:

Αντίκυρα:Αντίκυρα:


Άσπρα σπίτια:


Τέλος και τω Θεώ δόξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου