Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου (Μύλοι – χωριά πέριξ Τριπόλεως – Μύλοι)

Μονοήμερη μοναχική ποδηλατική εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με εκκίνηση το παραλιακό χωριό Μύλοι (Αργολίδος). Ο σκοπός ήταν η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου (περιοχή Κολοσούρτη), δηλαδή της παλιάς εθνικής μέχρι τα χωριά πέριξ της Τριπόλεως. Η επιστροφή έγινε από «παράλληλο» δρόμο μέσω των χωριών Ελαιοχώρι και Ανδρίτσα. Συνολικά η διαδρομή ήταν 89 χιλιομέτρων, θετικής υψομετρικής διαφοράς 1350 μέτρων και συνολικής διάρκειας περίπου 6,5 ωρών.

Πλήρης Διαδρομή: Μύλοι – Κουγαίικα – Αχλαδόκαμπος – Αγιωργίτικα – Στενό – Λιθοβούνια – Στάδιο – Μαγούλα – Ρίζες – Ελαιοχώρι – Ανδρίτσα – Βελανιδιά – Μύλοι

Οι Μύλοι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται 8 περίπου χιλιόμετρα νότια του Άργους. Έγινε γνωστό από την ηρωική νίκη των Ελλήνων, αφού πολέμησαν κάτω από τις διαταγές του Υψηλάντη, Μακρυγιάννη και Μαυρομιχάλη σε ανύπαρκτες οχυρωματικές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας έναν καλά οργανωμένο στρατό τετραπλάσιας δύναμης του Iμπραήμ το 1825.
Ο Αχλαδόκαμπος είναι από τις ορεινότερες (στα 450 μέτρα) και πιο αραιοκατοικημένες (περίπου 600 κάτοικοι) περιοχές της Αργολίδας. Για το όνομα του χωριού υπάρχουν διάφορες ερμηνίες: από τη μορφή της πεδιάδας, η οποία μοιάζει με αχλάδι,  από τις πολλές αχλαδιές, που υπήρξαν στην πεδιάδα και τέλος από την ένωση δύο λέξεων "άκλαδος" και "κάμπος".

Αρχείο διαδρομής

Εκκίνηση από τους Μύλους:


Ανεβαίνοντας:




 



Φτάνοντας στον Αχλαδόκαμπο:







Αχλαδόκαμπος:






Αγιωργίτικα:


Στενό:


Στενό:


Στενό:



Λιθοβούνια:


Λιθοβούνια:





 


Ελαιοχώρι:


Ελαιοχώρι:


Ελαιοχώρι:


Ελαιοχώρι:


Στο βάθος η διαδρομή της ανάβασης καθώς και το χωριό Αχλαδόκαμπος:


Η κατάβαση και στο βάθος η διαδρομή της ανάβασης:







 








Τέλος και τω Θεώ δόξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου