Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Καρύταινα για rafting και rappel.

Μονοήμερη εξόρμηση στην περιοχή της Καρύταινας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε rafting στον Λούσιο και στον Αλφειό (για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι), επίσκεψη στο καταρράκτη του Βρόντου και  rappel από τη νέα γέφυρα της Καρύταινας (γιατί η αίσθηση του κενού ακόμα και ασφαλισμένος, είχε ξεχαστεί…).

Η Καρύταινα (γράφεται και Καρίταινα) είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας. Είναι γεμάτη πετρόχτιστα κεραμοσκεπή αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίμια και βυζαντινές εκκλησίες, χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο του 13ου αιώνα.

Το πρωί όταν φτάσαμε στο χωριό, κατευθυνθήκαμε κατευθείαν στη βάση της εταιρείας που διοργάνωνε το rafting. Εκεί αφού ντυθήκαμε με τον απαραίτητο εξοπλισμό, με αυτοκίνητα της εταιρείας φτάσαμε στην γέφυρα του Ατσίχολου που ήταν η εκκίνηση του rafting. Το ποτάμι είχε αρκετό νερό και το rafting ήταν απολαυστικότατο στο καταπράσινο στενό φαράγγι για περίπου 3 ώρες. Πραγματοποιήθηκε και μία στάση πρώτα για βουτιά στα παγωμένα νερά του ποταμού από βράχο περίπου 4 μέτρων και στη συνέχεια για ζεστό τσάι (για αν έρθουμε στα ίσα μας..). Στον τερματισμό (κοντά στο γεφύρι του Κούκου) με λίγο περπάτημα φτάσαμε στον εντυπωσιακό καταρράκτη του Βρόντου των 17 μέτρων που το νερό του μας πάγωνε και μας μαστίγωνε..

Το παραδοσιακό γεφύρι της Καρύταινας είναι περίπου 50 μέτρων, στέκεται μισο-ερειπωμένο πάνω από τον Αλφειό, και στη δυτική πλευρά του υπάρχει βυζαντινή εκκλησία που εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου (Γενέσιο της Θεοτόκου). Το γεφύρι είχε το προνόμιο να απεικονίζεται στο πεντοχίλιαρο του 1984. Ακριβώς πάνω από το παραδοσιακό γεφύρι έχει χτιστεί η νέα ψηλή γέφυρα. Στην νέα γέφυρα των 40 μέτρων ύψους, πραγματοποιήθηκε το rappel.


Άφιξη στη βάση:
Η Καρύταινα:
Η γέφυρα του Ατσίχολου όπου ήταν η εκκίνηση του rafting: Η αρχή του rafting:


Στιγμιότυπο δράσης:


Στο τέλος του rafting υπήρχε ο καταρράκτης του Βρόντου:Η παλαιά γέφυρα της Καρύταινας και από πάνω της η νέα γέφυρα:Η εκκλησία:


και το εσωτερικό της:


 Στιγμιότυπα από το rappel στη γέφυρα:


 

 

Στα γύρω χωράφια της Καρύταινας υπήρχαν πρόβατα, ελάφια και στρουθοκάμηλος:
Τέλος και τω Θεώ δόξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου